Kefken

Kefken, Kocaeli ili Kandıra ilçesine bağlı yazları turistik bir bölge olan Karadeniz sahil kasabası. İzmit merkeze 55, Kandıra'ya 10 km, Karaağaç'a 7 km uzaklıktadır. Doğusunda Cebeci, batısında Kerpe köyleri bulunur. Ayrıca Karadeniz'in ender adalarından biri Kefken Adası da sınırları içindedir.

İklim olarak, sonbahar ve kışın karadeniz iklimi görülür, ilkbahar ve yazları da marmara ve akdeniz iklimleri görülmektedir

Cebeji Plajı

Cebeji Plajı

Kocaeli ilinin Kandıra ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kandıra ilçesine bağlı Cebeci Mahallesi içinde bulunmaktadır. Cebeci Plajı, 2014 yılında Mavi Bayrak ödülü almıştır. Plajı ince kumdan oluşmaktadır. Deniz tabanı da aynı şekilde ince kumdan oluşmaktadır. Suları oldukça temiz ve berraktır. Suları sığ olduğu için çocuklu aileler ve acemi yüzücüler tarafından tercih edilmektedir. Plaj yaklaşık 5 kilometre uzunluğa sahiptir.

Cebeci sahilinde kamp yapmak mümkündür. Denizin hemen dibinde kamp çadırınızıkurabilir ve denizin tadını çıkartabilirsiniz. Kamp yapacaklar için Cebeci plajına giderken hemen sol tarafta büyük bir kamp alanı bulunuyor. Bu alanda hem kamp yapabiliriz hem de piknik yapma imkanı bulabilirsiniz.


Kumcağız Plajı

Kumcağız Plajı, Kocaeli Kerpe'nin Kumcağız beldesinde yer alıyor. Tertemiz ve incecik bir kuma sahip olan Kumcağız Plajı, göl misali duru ve sığ olan denizi ile de bir hayli meşhur. Son zamanlarda Kumcağız Plajı, Kocaeli, Adapazarı, İstanbul ve Ankara'dan gelen gezginleri ağırlıyor. Karadeniz Bölgesi'nin en güzel plajlarından biri olan Kumcağız Plajı, Marmara Denizi'nin kirlenmesi ile de bir hayli tercih edilmeye başlandı. Kumcağız'da aynı isimde bir dere de yer alıyor. Bu dere Kumcağız Plajı'nı ikiye bölüyor. Yaz aylarında dere suyunun çekilmesi ile birlikte kumsaldan dereye geçiş sağlanabiliyor. Yolunuz bir gün Kerpe'ye düştüğünde Kumcağız Plajı'nı da mutlaka görün.


Kapri Koyu

Kapri Koyu

Kapri koyu, Kefken'in insanlara doğal olarak armağanı niteliğindedir. Bu koy doğal bir havuzu andırmaktadır ve kıyısı azdır. Genelde kayalık yapıdan oluşur ve denize girişte çoğunlukla bu kayalıklar kullanılır. Kayalıklarda merdivenler mevcuttur. Kıyısından dilediğiniz gibi denize girebilirsiniz. Genelde genç kesim kayalardan atlamayı tercih etmektedir ve anlaşılacağı gibi gençlerin uğrak yeridir.

Tertemiz suyu ve doğal yapısı sizi kendine aşık etmeye yetecekdir.

Yanı başında otoparkı ve piknik alanı mevcuttur. Birkaç küçük işletme barındıran koyda detaylı alışveriş yapamazsınız ama Kefken merkeze yürüme mesafesinde oluşu çok büyük bir avantaj sağlamaktadır. Beş dakika yürüyerek bu boşluğu kapatabilirsiniz.

Kısacası Kapri koyu Kandıra'nın koyları arasında en meşhur olanı diyebiliriz. Kesinlikle uğramanız gerek bir yer burası.


Midye Koyu

Kapri Koyu'nun hemen yanında ve çok bilinmeyen küçük bir koy. Adını midye kabuklarından oluşan kumsalından almış. Güzel vakit geçirebileceğiniz tenha bir yer, tenha olmasının en önemli sebebi yol tam olarak denizin olduğu yere kadar gitmiyor. Aracınızı geride bırakıp biraz yürümelisiniz.

Midye Koyu

Kovanağzı Koyu

Kovanağzı Koyu

Kandıra'da hem tatilciler hem de yazlıkçılar tarafından çokça tercih edilen plajlardan sadece biridir. Karadeniz'e kıyısı olan bu koy tertemiz bir denize sahiptir ve yapısı itibari ile dalga neredeyse hiç olmaz burada. Bu bakımdan hem çocuklar hem de yetişkinler için güvenli bir plajdır. Kefken Merkez'e 15 - 20 dakikalık yürüme mesafesindeki bu plajın yarısı askeri kamp sınırları içerisinde bulunmaktadır. Plaj çevresinde kafeler ve büfeler olduğundan ihtiyaçlarınızı karşılamada problem yaşamazsınız. Bu koyun ve plajın temizliğini gördüğünüzde bize hak vereceğinize inanıyoruz. Eskiden küçük sakin bir köye bağlı olan Kovanağzı Koyu bugün daha çok butik otellerin bulunduğu temiz denizi ile sakin tatil beldeleri arasında gösterilmektedir. Yaz aylarında daha çok tatilcilerin tercih ettiği beldeye kışın avcılık için kamp yapmaya gelinmektedir. Sezon dışı dağ bisikleti ve doğa yürüyüşü için idealdir.


Yeşil Koy

çamların denize dokunduğu, kayaların çamlarla kucaklaştığı, sakin suların en iyi adresi Yeşilkoy. Meşhur Pempe Kayalar yolu üzerinde yer alan koy, hem deniz tabanı hemde çevresinin yeşil olması ile bu adı almıştır. Yörenin yazları en sakin yeridir.

Geniş ailelerin ilk tercihi olan koy, ağaçların altında piknik yapmak, mini kayalardan denize girmek ve sakin plajda deniz keyfi yapmak isteyenler için idealdir. Karayel rüzgarları hariç tüm rüzgarlara kapalı ve sakin bir denizi vardır. Daha çok yaz aylarında çadır kamp kurmak isteyenlerinde gözdesidir burası. Koyda elektrik ve su olmayışı kamp işini zorlaştırsa da manzara herşeye değmektedir.

Yeşil Koy'a Kovanağzı plajının kıyısından devam eden patika yol ile ulaşabileceğiniz gibi Pembe Kayalar'dan devam eden orman yoluyla yürüyüş planlayabilirsiniz. Açık denize bakan kayalarda günbatımı seyretmek çok güzeldir. Ufkunuzda uçsuz deniz, sağınızda Pembe Kayalar , sol yanınızda Kerpe manzarası görülmeye değerdir.

Yeşil Koy

Kefken Adası

Kefken Adası

Karadeniz'de üzerinde insanın yaşadığı tek ada Kefken Adası'dır. 1. derece sit alanı olan ada tarihi özelliklerini korumaktadır. Surlar ve antik su kuyularının olduğu adada Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinden kalma mimari kalıntılar bulunmaktadır. Maliye Bakanlığına ait 52 dönümlük adada yalnızca Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün deniz kontrol merkezi bulunmaktadır. Kefken Adası'nın batısında büyükçe bir balıkçı barınağı yer almaktadır. Cebeci'den Kefken Adası'na tekne ile 8-10 dakikada gidilebilmektedir. Ada amatör sualtı avcılarının uğrak yerlerinden biridir. Adada zıpkın ile levrek ve kefal avlanabilmektedir.


Pembe Kayalar

Kefken Pembe Kayalar, ismini etrafta bulunan kayaların renginden almıştır. özellikle yaz aylarında, doğal güzelliği, temiz havası için tercih edilen bu mevkii de yer alan kayalar, jeolojik yapısı ile görenleri şaşırtmaktadır. İlginç jeolojik yapısıyla görülmesi gereken yerlerin başında gösterilmektedir. Prehistorik buluntu varlığının yanı sıra, antikçağdan itibaren burası taş ocağı olarak kullanılmıştır. Bu kayaların bir özelliği de suyun içinde yumuşak olan kayaların çıkarıldıktan sonra sertleşmesidir. Bu özelliğiyle pembe kayalar Osmanlı Döneminde dikdörtgenler şeklinde kesilerek deniz yoluyla İstanbul'a taşınmış ve mimari de sıkça kullanılmıştır.

Pembe Kayalar
Merhaba. WhatsApp Yardım Hattımıza Hoşgeldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz?
Merhaba. Telefon Yardım Hattımıza Hoşgeldiniz.
Merhaba. Bize haritadan kolayca ulaşabilirsiniz.